Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Populär förskola

Nya förskolan i Husum, Backstugan, som togs i bruk i höstas har tagits väl emot av Husumborna. Förskolan ligger fint vid infarten till Husum och har naturen in på knutarna. Man har 30 platser fördelade på två grupper om 15 barn vardera i åldrarna 3-7 år.

Personalen uppgår till nio och föreståndare är Roland Lindgren.

-Vi har kommit i gång bra här. Jag tycker Örnsköldsviks kommun har kommit långt när det gäller barntillsynen, jämfört med många andra kommuner.

Den nya förskolan täcker hela Grundsunda, men har även ett barn från Gideå. Förutom Backstugan har man även en deltidsförskola för sexåringar i bibliotekshuset i Husum.

-Önskemål finns från föräldrar i Husum om att vi skulle kunna ta emot barn även under tre års ålder. Det finns många sådana, säger Roland Lindgren. Men i åldrarna 3-7 täcker vi upp alla.

Öppet tolv timmar

De olika avdelningarna vid Backstugan har döpts till Tallen och Granen och vid varje avdelning finns tre förskollärare och en barnsköterska. Tolv timmar om dygnet har man öppet och det fanns barn som är tio timmar vid förskolan.

-Här gör vi det mesta, en snickarvrå är intressant liksom våtutrymmet där barnen kan pyssla med modellera och vattenlekar av skilda slag. Målning, vävning och sömnad förekommer allt efter anlagen.

I måndags hade ett uppskattat besök gjorts vid Örnsköldsviks flygplats på förmiddagen. Det var spännande värre att se flygplanen starta och landa. Regelbundna utflykter förekommer.

Varje tisdag görs ett besök vid biblioteket för sagostund och ibland blir det också dockteater. Vintertid åker man även skridskor och kan studera backhoppningen i Husum från nära håll. Hoppbacken ligger bara utanför fönstren till förskolan.

-Vi gör någon gång ett besök på fiket i Husum också, säger Roland Lindgren. Där får barnen saft och bullar. Visst kan man gå på ett fik även i förskoleåldern.

Förskolan i Husum håller sig med egen föräldraförening och det är mycket positivt, enligt Roland.

Nya Norrland den 15 mars 1978.

Kommentarer är stängda.

Tema Mission News av Compete Themes.