Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Först brann villan – sen bröt han armen

Runa och Gunnar Wiklund, Ultrå, Grundsunda, blev hemlösa vid fredagskvällens fastighetsbrand i Ultrå. Men inte nog med den olyckan. Under släckningsarbetet halkade Gunnar på gårdsplanen och bröt ena armen så han måste uppsöka Örnsköldsviks sjukhus för att få hjälp med skadan.

Örnsköldsvikspolisen tror att det var ett elektrisk fel som orsakade totalbranden. Runar och Gunnar Wiklund samt sonen Christer och svärdottern Gun-Britt hade just satt sig för att itta på den svenska långfilmen, barnbarnen Annelie och Per-Anders låg i den inredda källarvåningen.

Plötsligt kände Runa brandrök och tittade upp mot taket där det brann i plasten under takbjälkarna. Bara några sekunder senare bröts strömmen och hela fastigheten blev mörklagd.

Familjerna tog sig ner i källaren och hämtade de sovande barnen och sprang ut från fastigheten och till sonen Fredrik som bor en bit därifrån. Från Frediks villa larmades brandkåren i Husum och när den kom fram var villan övertänd.

Släckningarbetet pågick till efter midnatt men inget gick att rädda. Branden var total och Runa och Gunnar Wiklund fick övernatta hos grannar. Sonen Christer och hans familj åkte hem till Dekarsön där man har sin fastighet.

Den brunna fastigheten byggdes om från sommarstugan till åretruntbostad 1974.

Skadorna uppskattas till flera hundra tusen kronor. Försäkringar finns men om de täcker gela värdet är inte klarlagt.

Örnsköldsvikspolisen kom till brandplatsen under fredagskvällen. Utredningen är inte klar men man tror på ett elektriskt fel.

Branden sågs vid omkring och lockade många åskådare.

Nya Norrland den 29 december 1976.

Kommentarer är stängda.

Tema Mission News av Compete Themes.