Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Julmarknaden 2022

Vid entren serverades glögg och pepparkakor av Paulin, Bernt-Åke och Doris.

Förberedelserna för julmarknaden började tidigt i oktober då en arbetsgrupp samlades.

Vi hade alla lätt att se hur fin hembygdsgården skulle bli i juleskrud och hur gårdsplanen skulle kantas av utställare och eldkorgar.

Vi ville ha utställare från Grundsunda med omnejd, lokalt hantverk och mat, så vi började skicka inbjudningar till sådana vi kände eller hört talas om.

En del fick veta via omvägar att en julmarknad skulle genomföras och hörde av sig med sitt intresse för deltagande.

Till slut när dagen började kunde vi räkna in fjorton utställare. Det såldes hantverk i trä, betong och ull, chokladpraliner, kransar, fårskinn, smycken och mycket mer.

Husums specialitet rödlock sålde slut mycket snabbt, mytbildningen kring denna kaka lär fortsätta då utbudet är så begränsat och inte alla har provat på denna delikatess.

Man kan förstå att tunnbröd har en strykande åtgång på en julmarknad och 200 paket gick åt på kort tid. Fick man inte chansen att köpa kan man återkomma i sommar, då kommer samma bagare ha sitt tunnbröd till försäljning i handelsboden.

Hembygdsföreningen och Husum skidor sålde fika respektive kolbullar och smederna Towe och Nina visade sina färdigheter i smedjan.

Vi ärades med ett tunt lager snö och någon minusgrad vilket bidrog stort till julstämningen.

Då det var den första gången vi anordnat en julmarknad visste vi inte hur intresset skulle vara, ville folk komma hit eller föredra andra mer etablerade marknader?

Vid entrén bjöd hembygdsföreningen alla besökare på glögg och där kunde vi, vid slutet av dagen då all glögg blivit serverad, räkna ut att 400 muggar hade använts. Alltså kan vi dra slutsatsen att marknaden hade minst 400 besökare.

Det är vi riktigt glada över!

Några bilder från julmarknaden genom föreningens Stig Nordström.

Klicka på bilderna!

Kommentarer är stängda.

Tema Mission News av Compete Themes.